Lopp i Collie

De senaste veckorna har varit hektiska. Jag började nytt jobb för ett par veckor sedan och eftersom deras senaste ekonomichef inte fanns kvar var det ingen tid att vänja sig och lära sig, utan direkt på månadsbokslut och rapportering. Dagarna har gått jättefort och nu är jag tillbaka i gamla rutiner – träna, jobba, äta, träna, äta, sova. Det har varit lite stressigt och jag har kännt mig lite sliten men hoppas att jag vänjer mig snart.

Förra helgen åkte jag till Collie (2.5 timmar söder om Perth) för att köra den 77:e upplagan av loppen Tom Lowry Memorial. På lördagen var det kriterium, 30min + två varv och på söndagen var det landsvägslopp. Kriterimuet gick ute på en motorsportsbana som är jätteskoj (men BLÅSIG) att köra på. I mitt lopp var det jag och spurtare, bl.a. en f.d. juniorvärldsmästarinna och Australiensk juniorkriteriummästarinna. Det är jättekul att köra mot dem men jag har ingenting mot dem i en spurt. Istället tyckte min tränare att jag skulle köra aggressivt, attakera på första varvet och försöka hålla mig undan. Sagt och gjort, det blev ett ensamt lopp i tempostil. Jag lyckades hålla mig undan och vann med 25sekunder, vilket inte bara var jätteskoj, utan också väldigt oväntat.

Landsvägsloppet var lite segt, 90km, blåsigt, lite blött och aningen kupperat. Personligen hade jag föredragit backigt men så var inte fallet. Gruppen var blandad och de första 30km var ryckiga med många attacker. Klungan bröts upp och vi var sju-åtta stycken i täten. Jag försökte komma iväg ett antal gånger men det lyckades inte. Istället blev det en klungspurt och jag kom tvåa. Igen, jättenöjd med det resultatet.

Det var dock skönt att komma tillbaka till Perth. Det är lite varmare och torrare här och på dagarna är det helt fantastiskt skönt. Mornarna och kvällarna är lite svalare så de fleeciga arm- och benvärmarna från Cykeltjejer har faktsikt behövts 🙂

Ha en bra avslutning på helgen!