Seven – MTB-lopp i Nannup

På lördag är det dags igen – tävling 🙂 det blir ganska annorlunda för mig eftersom det är ett MTB-lopp. Jag har varken kört MTB eller varit på grus på en evighet så det ska bli spännande minst sagt…

Min MTB är fortfarande någonstans mellan London och Perth, antagligen närmare London så jag lyckades låna en kompis cykel. Det är en instegscykel och som tur är har den en del repor och märken på sig, så hon sa att jag inte behöver oroa mig att jag skrapa hennes ögonsten… 🙂

Loppet går i Nannup, vilket är tre timmar från Perth. Jag tror att det blir mest på grusvägar och bara vissa tekniska partier, vilket är utmärkt för mig. Det är också backigt – jättebackigt. Totalt 3000 höjdmeter ska avverkas på 125km så det blir en liten utmaning. I ärlighetens namn oroar jag mig mer för att ta mig ner på grusvägar än uppför men det går nog bra.

Än så länge är det nära 460 anmälda till start och det finns 500 platser så det kommer bli fullt ös från start.

Vädret ser ut att bli toppen också, 20-25C på dagen men lite kyligare vid startet kl 7. Nu håller jag alla tummar som går för att jag inte kraschar!