Att förbereda sig för lopp.

Imorgon är det en stor dag för många. Göteborgsvarvet går av stapeln, Europas största halvmaraton och även jag ska springa. I år har jag verkligen fokuserat på att förbättra min maratontid och mitt stora mål är ju Stockholm marathon som är om två veckor. Men det ska bli kul att testa formen och se om min maratonträning även ger utdelning på halvmaran. Man tränar ju lite olika upplägg beroende på distans. Om inte annat så har min styrkeutveckling varit väldigt bra och det måste ju ändå hjälpa mig något.

Mina förberedelser är inte så annorlunda mot min vardag. Jag har varit lite mer noggrann med mellanmål i veckan, druckit ett extra glas med vatten och gått och lagt mig i tid på kvällarna. Cykeln har däremot fått vila helt denna veckan. Eftersom jag inte är en jättestark cyklist så vill jag inte känna mig ”trött” i benen av cykling. I Onsdags sprang jag mitt sista kvalitetpass och idag ska jag ta en lugn morgonjogg innan jobbet.

Igår var jag på mässan och hämtade ut min nummerlapp, då kommer jag alltid i stämning. Nu är jobbet gjort och jag får lita på kroppen, det ska bli riktigt kul!! Vi hörs efteråt. //Frieda