Billingeracet

ÄNTLIGEN har långloppssäsongen dragit igång! Jag har längtat så. Och wow vilken bana, funktionärer och medtävlande Skövde bjöd på! Det var en riktigt rolig dag i skogen förra lördagen.

Jag hade bestämt mig för att tugga startbacken i eget tempo och inte dras med i hetsen och det gick riktigt bra. Kände mig stabil och starkare än veckan innan på H12. Väl ute på stigen försvann den goa känslan fortare än kvickt. Min teknik var så gräsligt usel! Jag dunsade, studsade och flög runt utan kontroll och smällde rakt in i rot efter rot. Tanken att jag kanske borde börja med någon annan sport slog mig men jag trampade envist vidare. Senare på en grusväg kom jag på att jag skulle låsa dämparna… och märkte då att dem redan var låsta. Så där fick jag förklaringen till att det kändes märkligt i den brötiga terrängen! Haha! Som det kan bli när tävlingsnerverna kickar in. Skönt, nu behöver jag inte göra det misstaget fler gånger.

Det kändes att jag suttit mycket på racern på sista tiden, för även när cykeln fick jobba som den skulle på stigen kände jag mig lite osäker bitvis ändå. Men ju längre in i loppet jag kom desto bättre flow – och flow – det bjöd terrängen mycket på kan ni tro! MAGISKA stigar. UNDERBARA vitsippor. Cyklade runt och var alldeles lyrisk. Längtar redan tills jag får köra Billingeracet igen!

Vanligtvis efter långlopp får jag lägga mig ner när jag kommer i mål, lycklig men halvdöd liksom. Äta brukar det inte vara tal om förrän timmar efter loppen. Så var inte fallet denna gången – jag var oförskämt pigg när jag kom i mål och satte mig och mumsade lasagne direkt. Med facit i hand kunde jag kört på hårdare så det tar jag med mig. Sparade på krutet för att alla varnat om ”strupen”, den branta backen på slutet, där det enligt utsaga är många som får hoppa av cykeln och gå. Och det tänkte jag hela tiden, att jag ska fasen inte gå! (Behövdes inte heller 🙂

Nästa långlopp för mig blir Långa Lugnet, nytt för mig så det blir spännande! Helgen som kommer blir det bergstempo och linjelopp på Bornholm – inte fel det heller. Håll en tumme!