Träningsläger med Skoda.

Förra helgen var det dags för träningslägret med Skoda cycling team. Träning in för Vätternrundan. Lagtempo stod på schemat för lördag och söndagen. Men åkte redan på fredag morgon mot Stockholm. På fredagen var vi cirka 10st som skulle fotas. Fixa massa fräna bilder när vi cyklar och spurtar bakom bilen osv.

foto Hans Berggren

Man blir verkligen behandlad som en proffs, duktiga fotografer och filmteam. Föreläsning från maurten i kostupplägg. Och Mattias Reck som tränare.

foto Johanna Palmqvist

Men nu till det tråkiga. På fredagen var första dagen jag cyklade på canyon cykel vi skall ha. Hade inte hunnit ställt in det exakt efter mina mått. Så körde på för hög sadel i 9mil på fredagen. Vilken resulterade i smärta och bortdomningar i baksida knä. 

På lördagen när det var dags för första riktiga träningen med hela teamet, så klarade jag cirka 4-5 mil. Sedan försvann styrkan i benet och smärtas kom ut i hela vaden och baksida lår och rumpan. Klev av för att kunna försöka följa med på söndagen. Men inget bättre på söndagen, utan nästan sämre. Konstig känsla som spridit sig i hela benet. Och mer ont i ryggen än vanligt, men ryggsmärtan var inget jag reflekterade över då jag har medfött sned rygg. 

Trodde på överansträngning i knät, att jag hade sadeln för höjt och fått sträckt knät mer än vanligt.  Tog det lugnare några dagar och åt diklofenak och smörjde med voltaren, smärtan och domningar kom fram och tillbaka under dagen, även när man vilat. Och slutet på förra veckan blev domningarna ännu värre och kändes dags att gå till en duktig sjukgymnast och inte sjukvården. 

Visade sig vara värre än väntat. Har lyckats fått ischiasnerven i kläm. Lite läskigt besök hos sjukgymnasten. Då de kollade känseln och styrkan, och inser att jag har mycket mindre styrka och känsel i hela vänstersidan från rumpan och nedåt. 

Nu väntar mer vila och rehab övningar för att försöka få bukt på problemet. Om jag lyckas hålla mig till vilan.. 

Men nu kan det bara blir bättre! 🙂

/@nybergnatalie