Göteborgsvarvet

Jag hade inte tänkt skriva någon racereport från varvet men har fått några frågor på Instagram så jag gjorde en liten summering ändå.

Åt min frukost som vanligt och hade en lugn morgon hemma med familjen. Tog sedan bussen in till stan för att möta upp lite vänner vid startområdet. Det är alltid en speciell stämning på bussen som tar en till starten. Man kan liksom nästan ta på spänningarna i luften. Efter toalettbesök och peptalk med vännerna så började jag jogga en kort runda och körde några fartökningar, drack lite vatten och gick till min startfålla. Jag älskar känslan i startfållan!

Startskotten gick och vi var igång, det var som vanligt trångt i starten och jag kände ganska tidigt i loppet att jag var i helt fel startgrupp. Mycket sicksackande blev det och först vid ca 5km kände jag att det glesades ut lite och att jag kunde börja springa på. Första bron avklarad utan problem och jag hade bra fart i benen. På Hisingen försvann km efter km ganska snabbt och jag tog en gelé vid 10km. Jag visste att min pappa skulle stå vid 12km och det ger alltid lite extra kraft. Snart framme vid andra bron och jag kände mig stark, upp för bron sprang jag om väldigt många och det ger också positiv energi. Nerför bron och snart avenyn, dags för nästa gelé. På avenyn blev det trångt igen och jag hörde mig själv skrika ”håll höger” och blev riktigt irriterad över att folk inte flyttade sig (skäms lite över att jag blev så arg. Förlåt men jag hade chans till Pb)

Vasagatan, övre husargatan och snart skulle jag se min familj vid 20km. Benen kändes lätta och jag var såå glad. Jag såg min familj och fick ännu mer energi. Kunde trycka på lite extra sista kilometern och kände mig stark som en oxe när jag kom i mål.

Nytt Pb på Göteborgsvarvet och klockan stannade på 1.43.35 och nästan 22km, jag har alltså sicksackat nästan 1km extra. Nästa år ska jag starta längre fram!

Dagen efter tog jag en lugn runda på cykeln, helt klart bästa återhämtningen för benen. Nu laddar jag om för Stockholm marathon om 1 1/2 vecka, superkul och lite läskigt. Efter det blir det lite mer cykling för min del.

//Frieda