Bissen MTB – Svendborg (DK)

Nu så äntligen har lugnet lagt sig här.. så jag har fått tid att skriva om årets race. Så tillbax till 17 maj 2019.
Blir säkert kvällsläsning för ett gäng och läsning till morgonkaffet för er andra 😉

I fredags va det så äntligen dax… Store Bededagen i Danmark. (Dansk helgdag)
Jag har ju typ längtat ihjäl mig sen jag körde förra året, det var sååååå roligt och helt olikt något annat jag kört. Så så fort anmälan öppnade så anmälde jag mig. Under 2019 har jag pratat väldigt mycket Bissen och i år va vi 150% mer än 2018. Tre svenskar på startlinjen 🙂 (Jag, Andreas & Fredrik).

Som ni vet har jag ju väntat på min sving till LB, den dök upp på onsdagen.. var nere i Helsingborg och hämtade den innan jag körde iväg på rajs. Redan då visste jag ju att det skulle bli nattarbete efter rajset. Dvs bygga hoj. Vi skulle köra till Svendborg redan på torsdagen. Så lite ont om tid.. eller massor med tid. Allt hänger ju på hur man ser det.
Fick ihopa det mesta så LB hängde typ klar, men en liten skruv.. kvittade vad jag gjorde gick inte att rubba. Så det var bara att ge sig o gå o sova på det. Torsdagen kom, jag va uppe med tuppen och fortsatte med LB, men skruven gav sig inte. Jaha.. va bara att packa in LB i bilen och köra ner till Lund och Pavement Cycling för att få hjälp. Stod typ utanför dörren när han öppnade *hahaha* men fick all hjälp man kan tänka sig och en ny sving va på LB. Full fart hem igen.. fortsätta bygga klart. Samtidigt som jag packade mina grejor som skulle med till Bissen MTB race. Justerade in växlarna någerlunda och packade in mina meckgrejor i bilen. In med packningen. Sen styrde jag bilen för att hämta upp Andreas och hans grejor.

Vi landade i Svendborg vid 20 tiden. Fint väder, blå himmel med slöjmoln. Körde bort till stugan och kollade läget, innan vi körde ner till startplatsen. Väl på där så höll dom på med dom sista förberedelserna. Träffade Rico, som är mannen bakom Bissen MTB. Han berättade lite om dom nya delarna på banan jämnfört med 2018.
Vi hade lite tur att dom fortfarande hade öppet så vi kunde hämta ut våra nummerlappar. Passade på att gå runt och titta på startplatsen som också är varvning. Varvningssträckan var annorlunda än ifjol.. riktigt kul och verkligen inte som nått annat. Sen var det bara att åka hem till stugan och fixa till det sista. Läs.. mecka klart LB ;-).

Fredag – vaknade av att en tjäder hängde utanför vår stuga och kallade på sin tjej, det va hellre än bra om jag säger så. Duggregnet hängde i luften men det va ändå hyffsat varmt. In med lite frulle och sen packade vi in oss i bilen och åkte ner till startplatsen.

Våra morgonpolare.. lät mest som dom va i stugan..*haha*

Packade ur oss och cyklade bort till där allt skulle hända, pratade lite med mina danska cykelkolleger. Jag har ju hållit på att cykla i DK ett tag så där är alltid några kändisar på rajsen jag kör. Önskade alla lycka till.. sen ställde vi in oss i vår startfålla.

Men vi kör allt i den vanliga ordningen.. så allt kommer med.

Vädret☀️: Molnen hängde långt ner, det tillsammans med duggregn till och från. Ingen vidare värme 🥶🥶..typ 8-10 grader. Ingen sommar att tala om även i utlandet.. just denna dagen. Men det tog sig så va nog en 13 grader på slutet.. egentligen bra raceväder. Ingen blåst att tala om, man märker ju inte det där i skogen.
Banan 🌲: Bissen MTB banan är som inget annat. Går på byggd flowig stig med XCO hinder, A-spår/B-spår, doserade kurvor, singeltrack, trappor både upp o ner, asfalt, köra inne på gågatan, köra inne på Födex (matbutik – klädavdelningen detta året 👍), inne på marinmusset (bland djuren i utställningen) För att inte prata om varvningsområdet… där va det ju helt nytt… upp för trappan på en byggd ramp, över ett gäng med lastpallar, kringel i kroka sig inne i ett marint område med båttillbehör, en s-kurva där man nästan touchade vattnet. Man kör igenom en cykelbutik mitt i allt (där va det disco detta året oxå *utsi utsi*). Sen rullade vi upp på en pråm som ja… låg i vattnet… en liten runda där för att sen rulla ner igen.
Ta sig an galjabacken (brant uppför o nerför) ..det är som ett långlopp, xco-lopp o cykelparkour i ett. Den har allt och lite till. Lite rötter, lite stenar. Trots knepigt väder så va banan relativt torr och inte direkt hal heller. Bara pråmen som va lite hal. Det är helt enkelt super sjovt.. 😍😍😍

Lilla Blå🚲: Som jag skrev så va det ju cykelbygge typ ända fram till start.. nästan iaf så va det premiär med den nya svingen och med en uppgradering av växlarna rullade vi iväg på Bissen MTB 2019. LB han gick precis så bra som jag kan förvänta mig av min ögonsten. Inget trasslande utan vi dundrade runt på banan..upp för trappor, ner för trappor. Över hinder i skogen, lite hoppa (ups). Gasade i kurvorna och tog oss både upp och ner för galjabacken. 

Linda 😇: Trots ett race i benen från onsdagen så kände jag mig riktigt på G. Har ju sett fram emot det här sen typ förra året, det va ju så sjukt kul. Körde på och jobbade mig upp och ner genom Svendborg. Så nu har jag övat på uppförskörning och slakmoteåkning. Måste nog säga att jag kände mig klart bättre i år o det gick lite lättare i vissa backar. Kroppen och benen ville vara med på banan, likaså pulsen – så det va bara å köra för vad där va för dagen. Hade så sjukt kul hela tiden..körde runt med ett stort 😀😛🤪🤩😍😎 hela tiden. Jag åker ända till Fyn och Bissen MTB för att det är en så rolig bana, en bana som inte kommer att finnas i Sverige. Svendborg ställer verkligen upp på det här, halva byn är ute och hejar på när man svischar runt inne på gågatan och inne i kvarteren. Innan start brukar Svendborgs kommunordförande komma och säga några väl valda ord samt önska alla lycka till. Bilisterna i Svendborg hjälper till för att underlätta, så jag måste ge Svendborg beröm för att dom verkligen ställer upp på det här. Ja.. jag kommer att köra 2020 också och jag hoppas att vi blir ännu flera svenskar på startlinjen. För Bissen MTB är verkligen något man inte ska missa. Alla som en gång provat.. kommer tillbax.

Keep biking!!
// Linda 🙂

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *