Shimano landsväg 167 km – Jag är en maskin

Uppsala Bike Weekend blev en helt oplanerad tvådagars och Uppsalaklassiker. Jag var anmäld till Shimano race 167 km men sen råkade jag vinna en startplats av Cykelkraft. Jag som aldrig vinner något. Senast jag vann var när jag var ca 12 år och var på någon halvtaskig reptilmarknad i Sundsvall och vann 1000:-. Jag blev såklart superglad över att jag vann startplatsen och anmälde mig till Pearl Izumi 51 på söndagen. Tänkte att det fick bära eller brista.

Glada i mål!!

Jag är en riktig färsking på landsväg och framförallt att cykla i klunga. Jag cyklade klunga för första gången helgen innan Shimano landsväg. Då blev det 13 mil tillsammans med Fredrikshof, min då längsta sträcka. Jag var mer slut i huvudet än i benen efter det passet men tyckte att det var riktigt roligt.

Helt underbar klunga

Jag kom till Uppsala tidigt på lördagmorgon med pigga ben och möts av en härlig stämning på Slottsgården, alla är pigga och glada. Jag cyklade med Fredrikshof och vi var nästan ett gäng på 20 st. Vi startade i ett för mig lite för snabbt tempo så jag blev lite nervös i början över om jag skulle fixa loppet. Jag vet att min kropp alltid är sjukt seg i början, det är lite som att starta en gammal traktor men väl igång så tuffar den på riktigt bra. Tempot saktade in när vi hade kört några mil och det blev riktigt trivsamt. Vilken fantastisk miljö det här loppet bjöd på. Vädret var helt perfekt och jag cyklade med ett riktigt härligt gäng så jag kunde inte göra annat än att njuta. Vi stannade vid alla depåer och tog det ganska lugnt. Jag hade en liten dipp ganska tidigt under loppet och var nästan piggare i slutet av loppet än i början men motvinden sista milen  var lite slitsam.

Punka och äntligen energi för mig

Jag är superglad över att jag tog steget till landsväg och även att cykla i klunga. Jag älskar känslan när klungan flyter på helt perfekt och man bara trampar i en jämn helt underbar kadens. När jag tränar en mer monotonträning och de gör lite ont så tänker jag alltid ”jag är en maskin” och ser T-1000 framför mig nu får jag istället tänka ”vi är en maskin” i klungan.  

Superglada i mål!

Shimano lvg var ett träningslopp för oss inför Siljan Runt. Det jag tar med mig från loppet förutom att det var en helt perfekt dag är att jag är helt värdelös på kurvtagning, tappar fart i alla kurvor och rondeller och att jag inte kan inta energi under tiden jag cyklar… Hem och öva!!

Tack Fredrikshof för en härlig dag ute på vägarna och för att ni är så välkomnande in i gänget! Stort tack till Uppsala Bike Weekend för ett grymt arrangemang. Vi hade helt enkelt en fantastisk dag ute tillsammans, inga incidenter förutom några punkor (som jag tacksamt tog emot så jag kunde peta i mig lite energi 😉 ). Så roligt att även få träffa andra cyklister från andra delar av landet. Vi ses igen på Siljan!

 Jag kommer tillbaka!!  

Foto: @happyride.se Kalle Bern och Fredrikshof

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *