Min första tävling i klunga

Ännu en ny upplevelse på cykeln!

I lördags var det Sommen Runt som jag cyklade tillsammans med min bättre hälft Niklas och några till som vi ska köra Vätternrundan sub-10 med i NocOut. Som jag nämnt innan så älskar jag tävlingar. Känslan att få bära nummerlapp! Detta var första gången jag gjorde det i ett ”lag”.

Vi var 10 personer i vår klunga som inte alla hade cyklat ihop innan så jag var lite nervös innan och osäker på hur det skulle kännas. Loppet är ca 124km med två depåstopp. Det kändes bra redan från start och för första gången tyckte jag det var roligt att cykla i klunga!

Dock så fick jag aldrig riktigt ”tävlingskänslan” under loppets gång då jag aldrig behövde ta i och kämpa så mycket eller kände inte heller att vi tävlade mot någon eller några andra utan att vi i klungan bara skulle ta oss runt smärtfritt. Så den känslan var det enda jag saknade, men kanske får leta efter den på individuella lopp istället och glädjas över teamkänslan på lopp som dessa!

Jag är väldigt glad att jag körde Sommen Runt. Oerhört fin bana och jag känner mig nu mycket mer bekvämare i tanken inför Vätternrundan!

Vad tycker ni om att cykla själv vs. i klunga?

Vill ni läsa hela min race report så kan ni hitta den HÄR.

//Sofia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *