En helg mitt ute i ingenstans

I helgen körde jag Goldfields Cyclassic, ett av de största landsvägsloppen här i WA. Jag flög till Kalgoorlie på lördag morgon och där stod cykeln och väntade på mig.

Den första etappen var 132km och gick till Menzies. Det var varmt för att vara vinter, soligt men också mot-/kantvind så det var nödvändigt att hålla sig i en bra position i klungan. Vi snittade just över 40km/timme och i gruppen jag slutade med var det tre kvinnor kvar. Jag fick till en riktigt bra spurt och vann etappen! Brett på bilden ovan vann herrklassen så det var en bra dag för laget.

Om ni zoomar in på bilden nedan tror jag att det är jag som är längst fram ???

Väl i Menzies bjöds det på middag, prisutdelning och fyrverkeri. Vi hade en jättebra kväll och var rätt trötta när vi hoppade på bussen till Morapoi station som är 60km från Menzies och där vi skulle bo. Menzies är pyttepyttelitet så det finns inte hotell, camping eller annan bostad för 150 cyklister.

Morapoi är numera mest för turister som vill se sig om mitt ute i ingenstans men tidigare bodde arbetarna i de lokala guldgruvorna där när de jobbade.

Söndagens 103km lopp bjöd på ännu mer vind. Jag låg riktigt bra till men hamnade tyvärr vid fel ögonblick bakom fel hjul och upptäckte det för sent och blev avhängd. Jag rullade in i en mindre grupp som 3:a vilket inte är fy skam det heller ??

Leonora är aningen större än Menzies. Under helgen då cykeltävlingen slutar där har de även stora löptävlingar, så det är riktigt härlig stämning i ”stan”. Eftersom det är guldgruvor i området är prispengarna bra och det var kul att för en gångs skull åka hem med en del pengar (och inte ett reservhjul eller en visselpipa typ…). En av mina lagkompisar kom tvåa i båda etapperna och eftersom vi delar pengarna får även de som inte placerat men hjälpt till också en bra slant.