TSR

6:e Juni, födelsedagen spenderades med att köra loppet två sjöar runt 11mil. Var halvt tveksam till att köra, men igår kväll gjorde jag rent cykeln och packade väskan om jag skulle ha lust och köra ändå. 

Ställde klockan imorse och kände, okej jag kör. Alltid bra träning. En efteranmälan på plats, och trodde jag hade gott om tid. En och halv timme innan start. Då skulle jag hinna äta frukost. Men visade sig att jag var inte tidigt utan sen. Starten gick en timme tidigare än vad jag trodde. Så fort byta om och ta fram cykeln. Ingen frukost innan start, stå med kurrande mage på startlinjen är ingen fin känsla.

Bild från arrangören Sunne friidrott
Starten. Tankarna ”Jag är kissnödig. Jag är hungrig. Det skall bli 29 grader, räcker 2st 0,5liter flaskor? Du har bara tre gels. Du kommer komma sist, för många duktiga med. Lågt batteri i wattmätaren. Ärligt! ” 

Starten gick, kraftmätaren dog innan mastern hann släppa iväg oss.. Visste att när bilen släpper så drar alla iväg, gäller att ha en okej placering för att kunna följa med första klungan, som var målet. Då är jag fortfarande är osäker på okända cyklister sedan en krasch 2017, så väljer jag alltid och vara försiktigt, hellre för långt avstånd och längre bak i klungan, så man har mer ”kontroll”. 

Bild @xarasand

Det gick att följa med klungan, i sådär 4-5mil. Eftersom jag var längre bak i klungan, och det blev utbrytning i en backe och folk började bli trötta. Så var valet mellan att köra på hårt själv och försöka komma ikapp klungan, eller följa med resten av gubbarna som hade släppt. Rädd för att gå in i väggen så valde jag det andra alternativet. Nu insåg att jag borde börja äta eller dricka. Temperaturen stod på 29 grader och sol. 

Kämpade vidare med cirka 10 herrar, såg snitthastigheten började sjunka. Börja känna oro över om det skulle komma ifatt en klunga bakom med tjejer i. En kamp med hjärnspökena. ”Du är inte bättre än såhär, du borde släppa, du är för dålig, du orkar inte hela vägen in i mål.” Sida/motvind halva loppet tillbaka. Fortsätta trampa och hoppas på det bästa, att det håller. 

Bild Arrangören Sunne friidrott

På något sätt så gick det helt okej. Kom in som förste dam över mållinjen. Med cirka 11 minuter ned till tvåan. Och förbättrade min tid med 2 minuter från förra året. Och vattnet räckte, en vattenflaska blev slut, och tre gels på tre timmar. Kanske inget att rekommendera direkt.

/@nybergnatalie

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *