Att cykla på en cykeltrainer

En cykeltrainer är alltså en ställning som man sätter fast sin vanliga cykel i. Detta gör att man kan cykla inomhus. Bakdäcket sätter man fast i ställningen och framdäcket vilar i ett stöd.

Jag fick rekommendationen att köpa till ett trainerdäck för att inte slita på mitt vanliga bakdäck. Trainerdäcket är hårdare och låter mindre vilket är skönt. Det kan också vara en god ide att köpa en matta att ha under cykeln, dels för att man svettas mycket och dels för ljudet. Man reglerar motståndet på en spak som är kopplad till trainern. Många trainers har Bluetooth och man kan då koppla upp sig till diverse appar och program.

Här sitter jag i källaren nöjd och glad.

 

Det finns trainers i alla prisklasser och varianter. Det är nog viktigt att fråga sig hur mycket den kommer att användas och till vilka pass. Jag var i valet och kvalet om jag istället skulle satsa på en spinningcykel att ha hemma men det blev en trainer och det är jag glad för nu. Det gör att jag kan träna på min egen cykel med exakta inställningar för min kropp

För mig har detta öppnat en helt ny värld. Jag kan cykla trots att det är snö och kallt (jag är ingen vintercyklare som ni förstår) Jag sparar tid när jag inte behöver ta mig någonstans. Jag kan lägga upp mina pass precis som jag vill, vilket är svårt när man går på spinning. Jag kan cykla på tider som annars inte hade gått t.ex. tidigt på morgonen eller sent på kvällen när min son har lagt sig.

Som sagt man svettas en del…

 

Många tycker att det verkar tråkigt och förstår inte hur man står ut men jag måste säga att jag gillar det. Jag lyssnar på musik eller podcast. Jag vet att många ser på film och serier men det har inte jag testat. Emma här på cykeltjejer tipsade om swift, då kan man cykla tillsammans med andra som man ser på datorskärmen. Jag provade det men fick inte riktigt kläm på hur det fungerade så Emma har lovat en privatlektion 😉

 

Testar Zwift för första gången.

 

//Frieda