08:12 Östgötatjejer startar

Delar ur Östgötatjejer under ett träningspass. Ni kan läsa inför Tjejvättern HÄR.

Cykelveckan i Motala drar igång och det är en riktig cykelfest. Många lopp med många cyklister, funktionärer och publik, ja hela Motala förvandlas under den här veckan. Fantastiskt skulle jag säga. Förra året njöt jag av samtliga lopp och inkasserade samtliga 600 km som Vätternrundan erbjuder, om man räknar bort loppet för elcyklar. Jag bara längtar efter att få göra om den resan.

Men idag är det TJEJFEST i Motala, Tjejvättern 100 km går av stapeln i ett soligt Östergötland.

Jag skulle varit där på torget, på starten i Östgötatjejernas klunga för att tillsammans med dessa grymma tjejer ta mig an utmaningen att cykla Tjejvättern 100 km på under 3 timmar! Men istället är jag hemma och kommer få uppleva Motala vid sidan av lite senare under dagen. Jag kunde helt enkelt inte ställa upp i dagens lopp. Jättetråkigt, men nu går liksom andra saker före som att kroppen och bebis ska må bra. Jag hade verkligen hoppats på att jag skulle kunna hålla inför det här, men jag vet att cyklingen finns kvar och att Östgötatjejer är här för att stanna. Jag kommer att få ta del av utmaningen, men det en annan gång.

Lycka till alla tjejer som idag tar sig an utmaningen om 100 km, njut av festen i Motala!

Målgången i förra årets Tjejvättern
GIRLPOWER!

Tänk så många cykeltjejer som cyklar just idag, så mycket Girlpower!