Långpass tillsammans

Distansrekordet slås gång på gång för mig denna vår/sommar. Både på linjecykeln, tempon, själv och med klunga.

I torsdags på Nationaldagen hade vi vårat ”genrep” med NocOut sub-10 inför Vätternrundan nu på lördag och blev då distansrekord för mig på 180km. Dock vet jag inte riktigt om det räknas eftersom vi hade nästan 2h lunchbreak mitt i? Men i alla fall det längsta jag cyklat på en och samma dag.

Det som är spännande när man kommer upp och kör längre och längre rundor är att uppleva sina (och andras i klunga) olika svackor. För att sedan inse att man tar sig ur dem allra oftast och hittar tillbaka till energin och motivationen.

Under torsdagens pass hade jag min svacka runt lunchstoppet. Jag är alltid segstartad och kände att det var tungt de första milen efter lunchen. Runt 140km började det släppa och jag kände mig stark ända fram till 180km!

Till och med så att jag kände jag kunde cyklat några mil till utan större problem.

En annan nytta med att pressa distansrekord är att de ”vanliga” passen (som för mig just nu är ca 5-6mil) känns betydligt enklare och kortare.

Nu är som sagt målet Vätternrundan på lördag och ännu ett distansrekord ska slås. 300km. Jag har en respekt för distansen och hoppas verkligen att jag ska klara av det och kunna hänga på klungan hela vägen in i mål.

Kram från Sofia

Facebook Comments

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *