Race report Borlänge tour

I helgen gick Borlänge tour. Det är en stor tävling där cyklisterna kör tre etapper på tre dagar. Tävlingen är öppen för internationella cyklister och i junior och senior klasserna är också en av etapperna nordiska mästerskapen. Det här är en väldigt speciell tävling för mig, för det var den första cykeltävling jag körde och då var jag   bara tio år gammal. Jag åkte dit utan mina föräldrar med några från klubben, som tioåring var det jätte coolt. Men att köra en tre dagars etapp tävling var definitivt ännu coolare. Det var den helgen som jag för första gången fick uppleva allt det fantastiska med att tävla i cykel och varje år när jag kommer tillbaka känner jag mig som den lilla tjejen som stod där på startlinjen för första gången och var så förväntansfull och lycklig som det bara går att bli.


Det är var ett väldigt roligt år. Arrangören hade lagt om bansträckningen på först etappen som är en kort prolog. Nu gick den mitt inne i Borlänge centrum, man körde på kullersten och upp och ner för trappor, broar, gräs och asfalt. Det var en extremt bra och rolig bana. Det som gjorde den extra svårt var att det regnade jättemycket precis innan vår start så banan var glas hal. Jag gjorde inte ett jättebra etapp, men det var riktigt kul med något lite annorlunda.

Dom andra två etapperna som var 14 och 10 km gick helt okej. Jag fick till två tredjeplatser. och det blev också en tredje plats i totalen. Jag kände mig lite mosig i kroppen efter förra veckans etapplopp i Danmark. Men jag gjorde så gott jag kunde och hade riktigt roligt och det är allt som räknas. Nu tar jag sikte på landsvägs SM i Båstad, tre veckors finslip och förberedelser kvar 🙂


Vilket lopp var det som fick dig att fastna för cykling?