Rookie på Vätternrundan!

Känner att jag måste skriva lite om lördagens första upplevelse på cykel runt sjön! Jag har skrivit en race report HÄR men som en äkta tävlingsmänniska var detta mer en social grej och utmaning för tålamodet. Dock händer det mycket under 300km på cykeln och jag är mest tacksam över att alla i klungan som in hela i mål!

Jag körde med NocOut sub-10 och det är många i gänget som jag känner väl men även många jag knappt träffat. Vi var 26st i klungan vilket är aningen många för att det ska gå smidigt enligt min upplevelse (när man inte tränat mycket tillsammans).

Väderförhållandena var helt perfekta, så tack vare det klarade vi vårt mål trots en hel del motgångar längst vägen. Vi hade 2 st krascher, en krävde meck i en depå som tog minst 20min extra men vi tog beslutet att hela klungan skulle vänta. Sedan hade vi 2 kedjehopp och en punktering samt att vi tajmade broöppningen i Karlsborg helt fel och fick stå där i kanske 6 minuter oplanerat.

För mig var det tempot vi höll ingen utmaning alls för den dagens förhållanden och hade nog typ promenad-puls större delen av sträckan. Men det var kul att göra något gemensamt mot samma mål. Dock kände jag inget riktigt glädjerus i mål mer än att det var väldigt skönt att kliva av sadeln pga riktigt ont i rumpan de sista 3 milen.

Jag och min sambo Niklas som körde i samma klunga 🙂

Jag är en tävlingsmänniska och saknade känslan av att ta ut mig och prestera så bra jag kan! Kanske det svåra med att vara en grupp med så olika individer? Så igår var jag och kikade på Linköping triathlon hela dagen, DET gav mig inspiration och grodde en rejäl längtan i mig!

Nu ska jag bli hel från min skada och fokusera på att bli bättre, starkare och snabbare!

Blir det en repris på Vätternrundan för mig? Ska aldrig säga aldrig men just nu känns det som att jag isåfall skulle vilja köra med en mindre grupp där jag vet formen på de som är med och att ha ett tuffare mål. Annars lockar faktiskt halvvättern igen aningen mera! Men den som lever får se 😉

Vill ändå säga tack till alla i NocOut sub-10 klungan för trevligt lopp och bra jobbat trots diverse motgångar!

Kram från Sofia