Girls On Trails – Lopp för oss tjejer :-)

För flera år sedan när jag började köra i Danmark så körde vi en cup som var bara för tjejer, Heels on Wheels 🙂 Vi kunde vara upp mot 125 tjejer som startade i dessa lopp en onsdag eller en lördag. Det ni…
Ett gäng med kul lopp där vi tjejer verkligen fick tampas med varandra. Tyvärr lade man ner denna cup, då inblandade gick vidare i livet. Synd då det var en mycket rolig cup.

2018 kom ett nytt initiativ upp Girls On Trails, vi körde 2 race. Två roliga race. Ett i Sorö och ett i Tisvilde Hegn.
Man har 2019 valt att fortsätta på den inslagna vägen och har utökat med ytterligare ett lopp. Så kommer totalt att vara 3 lopp, men jag vet att man vill att det ska bli ännu flera. Nu hoppas jag bara att flera tjejer hittar dit och kommer och kör. Kul att man försöker att få igång tjejer att tävla mera.

Det är ofta roliga banor i Danmark, för just Girls On Trail är tanken att alla ska kunna vara med och känna spänningen av att tävla och tampas med andra tjejer. Man behöver vara 6 år eller äldre för att kunna delta. Loppen är inte speciellt tekniska med där brukar va massa gött flow, fin singeltrack, schyssta byggda spår och lite andra busigheter. Man kommer med all säkerhet få slåss med någon dansk rot och har vi tur med någon dansk sten också.

Första avdelningen är nu i helgen (23 juni) och kommer att gå i Boserup Skov i Roskilde. Jag har själv aldrig varit just där och cyklat men jag har från säker källa fått veta att man har fedt spor där. Kul med nya platser att hoja på. Vill du hänga med är sista anmälan 20 Juni 23.59
Länk om just du vill vara med o rajsa: https://www.dgi.dk/mountainbike/arrangementer/201917314100

Avdelning två är den 18 Augusti och kommer gå på min favvoplats Tisvilde Hegn. Jag tror inte det finns någon stig där jag inte har kört. Men det är lika roligt och jag blir lika glad varje gång. Love that place.. Där finns sååå mycket bra spår att köra.
Länk till anmälan här: https://www.dgi.dk/mountainbike/arrangementer/201918314010

En tredje avdelning är också planerad till 1 september, men platsen är än så länge hemlig, spännande. Men kommer säkert bli på en toppen plats. Den som hänger med får se helt enkelt 🙂 Jag vet var jag skulle vilja att det var.. men som alla andra så får jag hålla hästarna och lugna mig och se var det blir.

När man ha cyklat sitt race är det hygge med fin fin fika. Det är podium för dom 3 främsta i varje klass/grupp samt att man har utlottning av fin fina priser.

Jag ska ta lite foton på banan och racefoton kommer någon proffisionell fotograf ta på oss när vi susar fram i skogen. Så en RR kommer från detta evenemang. Varför inte hänga med lixom… dax att prova på att köra ett race och få känna på hur fantastiskt kul det är.

Keep biking!
// Linda 🙂