Träning när det är blött

Det har varit ganska blött här under helgen. Rob och jag passade på att bege oss ut i går morse eftersom det skulle bli ösregn och blåst under eftermiddagen. Vi planerade att möra min träningsgrupp strax efter kl 7 men missade dem med några minuter, trots att vi var klara i god tid. Det första vi upptäckte var att Robs Di2-batteri var så gott som urladdat. Vi hittade batteri och sladd och han körde med laddaren i fickan. Sedan stannade vi på vad vi trodde skulle bli ett kort toastopp men när vi stannat kom det en skur så vi stannade under tak ett litet tag. När vi var 300m från mötesplatsen fick Rob punka. Oftast är han supersnabb att fixa dem men inte igår – två CO2-cylindrar senare hade han ett halvplatt däck och uruselt humör… Räddningen blev en grupp cyklister som stannade och lånade ut en pump till oss.

När vi väl kom fram till mötesplatsen var vi lite sena så vi körde vårt eget pass istället. Det hällregnade ett tag men höll sedan upp och solen kikade fram. Det var helt ljuvligt att värmas upp! På vägen hem stannade vi och drack kaffe/te och åt morotskaka och 6.5 timmar efter vi åkt hemifrån var vi tillbaka.

Jag har med andra ord haft bra tillfällen att testa varmare kläder i RainMem och regnjackan. Shortsen är helt otroligt bra. Inte bara är de vädersäkra, de är dessutom varmare tack vara fleecefodret och sitter bra på plats. Padden passar mig perfekt och de är mina nya vinterfavoriter, både på långturer och när jag bara cyklar till jobbet. Den långärmade underställströjan använder jag när jag tomtar runt hemma också eftersom den är så mjuk, varm och skön. Det är inte så många dagar om året det är så kallt här att man behöver långärmat fleeceunderställ på cykeln men det är underbart att ha på sig de mornarna.

Kläderna på tork efter att ha cyklat till jobbet. Alla lager på! Shorts i RainMem, arm- och benvärmare och underställ.

Regnjackan kommer med en liten påse och passar perfekt i bakfickan. Igår hade jag på mig den när det regnade och när vi körde nedför. Jag höll mig torr och slapp bli kall tack vare att den är vindtät. Den torkar fort och är supersynlig för andra trafikanter, vilket ger pluspoäng då man är ute i grått väder.