Midsommar i Trysil

Tvättmaskinen går och Daniel står ute och tvättar cyklar, familjen har haft en härlig midsommarhelg i Trysil och nu måste alla cyklar och utrustning tas om hand.

Trysil i Norge är det perfekta resmålet för vår cykelglada familj med två barn i olika åldrar (17 och 5). Förutom stigcykling i en härlig fjällmiljö så finns där ett helt område med byggda mtb-spår i olika svårighetsgrad (Gullia) och en höghöjdsbana. Det finns också en stols lift som tar en upp till en lång lätt bygd led med massor av kurvor (Magic Moose) och en enklare men ganska lång led som tar en runt fjället (Fjellrunden).

Daniel och jag brukar dela upp oss och hitta på något med varsitt barn halva dagen var. För att få till egen träning sticker vi ut på kvällen eller så får den store passa den lille så Daniel och jag kan cykla tillsammans.

Wall rides i spåret som heter French Moustache, ett rött spår

I helgen fokuserade vi på cyklingen men förra sommaren när vi var där en vecka under värmeböljan blev det också mycket bad i de olika fjällsjöarna där picknicken var näst intill ett obligatoriskt inslag.

Den franska mustachen i French Moustache

Nu under midsommarhelgen arrangerades den årliga Terrengsykkelfestivalen Utflukt, förutom alla de aktiviteter som annars finns så ordnades det varje dag guidade cykelturer och annat smått och gott. Vi insåg tyvärr försent att man behöver boka sig på turerna i god så det blev inga guidade turer för oss men under vår första dag i bikeparken blev vi fotade av den norksa tidningen Terrencykkel. Fotografen hängde med oss i området Gullia och fotade för en reklamkampanj som skulle publiceras i tidningen inför nästa sommar, får se om vi kommer med (det regnade ganska friskt och jag undrar om man publicerar regnbilder i en reklamkampanj men vem vet).  

Vi fick några bilder av fotografen som inte kommer vara med i reklamen, här kommer jag i min gula regnjacka

Ha det gott, hörs snart igen!

//Maria