Upp till bevis med njutarcylingen – nu gäller återbruk av tidigare rundor

Sommar och stundande ledighet för de flesta. Den tiden på året då vi vanligtvis har kryddat våra semesterlediga dagar med ännu mer cykling, om än på andra tider såsom tidigt på morgonen eller sent på kvällen eller helt enkelt precis hela dagar…

Frustrerade kikar vi denna sommaren i våra respektive kalendrar och försöker få till åtminstone NÅGON härlig njutarcykling ihop. Vi, som ju ändå brukar tycka, och säga, att vi är proffs på att planera in vår cykling- som ett knep att få ny energi och ett vapen för att skrämma bort den där typen av vardag som ibland består av lite för mycket jobb och måsten.

Nu går det nu plötsligt en mängd sms mellan våra telefoner till ingen nytta alls.

”Har fått ett återbud på en kund i morgon – kan du?”, ”Ååå har en bokning just då – nästa vecka?” ”Nix, vi är bortresta hela veckan, när är du ledig?”, Oj, svårt att veta i förväg, vågar nog inte lova när”…

I söndags fick vi i alla fall till en hederlig grusvägsrunda, en varm, svettig och flåsig sådan med många väl valda uppförsbackar och några väl valda felcyklingar . Rolig på sitt sätt, och med ett särskilt syfte (att försöka möta och bli vän med trötthetsspöket), men med färre njutbara inslag av de slag som är karakteristiska för oss.

Grusvägsrally med hög flåsfaktor

Nåväl, när vi äntligen fick till det med en cykling i söndags kväll så pratade vi just om cykellycka och det som vi älskar – att samla på oss fina cykelminnen.

Så smakade vi lite på orden igen. Att samla på sig fina cykelminnen… JA, det är ju så vi ska tänka! Vi återanvänder våra finaste minnen, plockar helt enkelt fram dem igen och återbrukar dem när vi nu behöver dem som mest. Hjärnan märker ju ingen större skillnad på det vi upplever i verkligheten och det vi upplever i vår fantasi – det är ju en vedertagen grundteori om hur hjärnan fungerar.

Den här sommaren kanske inte kommer att bli lika rik på cykelrundor som tidigare år. Men när vi blickar tillbaka på alla fina cykelminnen vi redan har, så sprider sig ändå en skön känsla i kroppen och en lycka över att både ha hittat cyklingen som intresse och varandra som cykelkompisar.

Och oj vad man kan få roliga idéer och fantasier om framtiden när man går och längtar lite också, och inte bara tar allt för givet.

Nu minns vi alla härliga cykelrundor vi redan gjort. Vi gillar läget att livet går upp och ner och tiden är mer eller mindre. Vi laddar batterierna mentalt och så gott det går för alla härliga rundor vi återigen snart ska göra. Bara den där förbaskade semester-hetsen lägger sig…?.

Jodå, man FÅR stanna och smaka på jordubbar på sin cykelrunda. Om klockan är före 06.00 och man håller på att förgås annars…
Benpaus i solnedgången
Belöningen efter en varm kvällscykling…Alldeles solvarma stenhällar.
Klassiskt cykel-fika-stopp i Halland – Solhaga surdegsbageri. 100% GO-FIKA!
Vi kommer tillbaka, liksom nya njutarrundor…