Alina Johansson

Alina Johansson, Falun 22år.

Instagram: @alinajohansson Facebook: alinacykel

Hur kommer det sig att du började cykla?

Jag har alltid haft intresset av att cykla, redan när jag var åtta år gammal började jag och mina killkompisar bygga hopp utanför mitt hus. Mina barndomskompisar tränade mountainbike och då frågade min kompis pappa om jag ville hänga med på en träning som nioåring. De cyklade ifrån mig och jag hängde inte med alls, men jag gav inte upp och åkte dit nästa vecka igen och jag blev helt fast. Jag började tävla och satsa som sjuttonåring, det var då jag tog beslutet att det är det här jag vill göra med mitt liv, samtidigt som jag har en stor glädje till att bara få cykla i skogen.

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Det är svårt att välja just ett minne, men det som sticker ut är när EM gick i Huskvarna 2016. Det var en lång resa att ta sig dit och få en plats i landslaget och jag var så himla glad över att jag fick köra. Det går inte att förklara vilken sjuk stämning det var, publikstödet för oss svenskar var helt obeskrivligt. När vi gång på gång skulle cykla upp för Strutsabacken hade vi ett sånt otroligt stöd, vilken publik det var! Det var bara så häftigt att få uppleva ett internationellt mästerskap på hemmaplan, det känns så roligt att jag fått uppleva det under min resa!

Mål och planer för framtiden?

Jag flyttade från Motala upp till Falun sommaren 2016 för att kunna satsa på cyklingen, här ges de bästa förutsättningarna så att jag ska kunna utvecklas. Som ni säkert förstår har jag höga mål uppsatta och vill en dag vara en del av ett internationellt team och hela världscupcirkusen. Jag har en vision och det är att vara bland de främsta i världscupen en dag och vara aktuell för de internationella mästerskapen, men när det inträffar vet jag inte. Jag kommer trampa på, ha mina delmål på vägen för att en dag kunna nå mina mål.

Du hittar alla Alinas inlägg här!