Jennie Stenerhag

Jennie Stenerhag, Falun, 43år.

Instagram: @jenniestenerhag  Hemsida: jenniestenerhag.dinstudio.se Twitter: jenniestenerhag

Hur kommer det sig att du började cykla?

Jag var alpin utförsåkare när jag växte upp men blev tvungen att sluta på grund av en knäskada. Jag trivdes inte med ”svenssonlivet” och började cykla när jag var 28 år. Jag kände direkt att jag trivdes tillbaka i idrottsvärlden och ville satsa på cyklingen eftersom jag inte var klar med idrottandet. Det började egentligen med en Svensk klassiker och eftersom cykling var det enda som knät klarade av så blev det cykel!

 

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Oj, bästa cykelminne är svårt, det är väldigt många men för att plocka ut ett så är det timmen efter att vi har gått i mål och vunnit Cape Epic som är världens största MTB etapptävling precis ett år efter att jag var tvungen att avbryta just den tävlingen pga ett hjärtfel som krävde operation. Att få komma tillbaka och vinna året efter var en helt obeskrivlig känsla!! Jag hade haft som mål i många år att försöka vinna den tävlingen och att få göra det på det sättet var fantastiskt.

Mål och planer för framtiden?

Mitt närmsta mål är att försöka vinna Cape Epic igen om några veckor. Sen blir det EM och VM i långlopp som blir årets mål.

Du hittar alla Jennies inlägg här!