Anna Kristiansson

Anna Kristiansson, Torslanda, 49år.
Instagram: @friluftsfamiljen Blogg: friluftsfamiljen Facebook: friluftsfamiljen

 

Hur kommer det sig att du började cykla?

Egentligen har jag cyklat sedan jag lärde mig när jag var fyra år och hade en lite röd 16 tums Crescent. Men de senaste fyra åren har cyklingen förändrats från ett sätt att transportera sig till utbildningar och jobb till att bli en del av mitt naturintresse. Jag cyklar fortfarande till och från jobbet så ofta jag hinner men det jag brinner mest för är när hela familjen lastar cyklarna på bilen och åker till Skatås för veckans mountainbiketräning. Sonen cyklar i CK Master och jag är med och håller i klubbens föräldragrupp.

 

 

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Att välja bara ett minne blir för svårt för mig tror jag. Ska jag ta någon av mountainbiketurerna med familjen till Kinnekulle, Rörbäcksnäs, Hjulsjö, Fuerteventura eller kanske teknikhelgen för tjejer i Pershyttan för några år sedan? Alla är favoriter på olika sätt. För att kvala in som favorit gäller det att vädret ska vara soligt och stigarna ska vara torra och tekniskt enkla utan massa stenar och rötter.

Mål och planer för framtiden?

För jobbpendlandet har jag inga direkta mål eller planer. Jag hoppas på att cykla mycket i år för det är bra för grundkonditionen. Ju bättre vädret är och ju svagare motvind det blåser desto fler dagar per vecka tar jag cykeln. Med mountainbiken har jag fler drömmar och planer. Redan nu har jag en cykelvecka i södra Spanien inplanerad med sonen och ett träningsläger med CK Master på Kinnekulle. I december vann jag en startplats till någon av distanserna i Långa Lugnet. Jag har aldrig kört ett lopp på cykel förut så det ska bli spännande att se om det är något för mig. Självklart vill jag förbättra både kondition och teknik så att jag blir lite snabbare och flåsar lite mindre i alla uppförsbackar och att jag vågar lite mer och inte fegar ur vid alla läskiga hopp, drop och farliga spänger 🙂

Du hittar alla Annas inlägg här!