Anna Kristiansson

Anna Kristiansson, Torslanda, 50år.
Instagram: @friluftsfamiljen Blogg: friluftsfamiljen Facebook: friluftsfamiljen

Hur kommer det sig att du började cykla?

Egentligen har jag cyklat sedan jag lärde mig när jag var fyra år. Tidigare har jag använt cykeln som ett transportmedel till skola och jobb i olika perioder. Nu cyklar jag nästan bara mountainbike som motion och för att få komma ut i naturen och få frisk luft. Jag cyklar numera oftast med familjen i någon form, i CK Masters föräldragrupp, på semester i Sverige eller utomlands och så är jag en glad cykelförälder som supportar och hejar på under sonens cykeltävlingar

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Att välja bara ett minne blir för svårt för mig tror jag. För att kvala in som favorit gäller det att vädret ska vara soligt och stigarna ska vara torra och tekniskt enkla utan massa stenar och rötter. Från det senaste året är nog några av de bästa minnena lördagscyklingarna med CK Masters föräldragrupp, sonens glädje och entusiasm när han hittade enduro-cyklingen och någon varm solig cykling i fjällen under semesterresan i somras.

Mål och planer för framtiden?

För mig är det viktigaste med cyklingen att få komma ut få naturupplevelser, frisk luft i lungorna och komma hem nytankad med energi, välbefinnande och trevlig social samvaro. Om man ska kunna njuta maximalt av sin cykling så är det en fördel att ha ett visst mått av kondition och tekniska skills. Det är mitt stående mål att jobba med detta. Redan i vinter vill jag få flyt på vinterträningen (med trainer, fys-pass och utecykling). Jag funderar också på hur jag kan komma över min rädsla för det tekniska som stoppar mig mycket. Kanske finns det någon cykelpsykolog som kan köra någon form av kbt på mig? 😉

Får jag även ordning på min andning och astman så finns det flera motionslopp som jag skulle kunna tänka mig om det finns ett hål i kalendern just då.

Sen kommer jag säkert att få vara en så bra cykelförälder som möjligt och hjälpa sonen till träningar och tävlingar i både xc och enduron. Första veckan i augusti har jag vikt för att kunna hjälpa till vid SM i XCO som CK Master ska hålla i 5-9 augusti.

Självklart vill jag få upptäcka massor av nya stigar på cykeln oavsett om det är i Sverige eller utomlands. Jag får se var det blir för ännu är inget bokat och bestämt.

Du hittar alla Annas inlägg här!