Kristina Finnved

Kristina Finnved, Kalmar, 28år.
Instagram: @kristinisen

 

Hur kommer det sig att du började cykla?

För tre år sedan, som otränad latmask, hakade jag på en resa till träningsmeckat Playitas på Fuerteventura. På den tiden joggade jag litegrann då och då, men i övrigt hade jag aldrig hittat någon träningsform som jag egentligen tyckte var så kul. Där, omgiven av triathleter, cyklister och multisportare blev jag inspirerad och triathlon-frälst kort sagt, och jag bestämde mig för att bli triathlet jag också. Cykling var innan dess bara ett transportmedel till jobbet, och man blev dessutom svettig och det var jobbigt. Så snart jag provade en racer så förstod jag att det här var något helt annat än det jag tidigare tänkt var cykling, och att det här var helt rätt för mig. Sen dess har kärleken till cyklingen, och cyklar, bitit sig fast och växer ständigt.

 

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Förutom minnena av mina första cykelrundor där jag förälskade mig i cyklingen så skapar jag nya bästa cykelminnen varje gång jag återvänder till Playitas! Det som spontant kommer till mig när jag tänker på fantastiska cykelrundor, är när man kämpar sig uppför branta backar i motvind, och det bränner som eld i låren, för att sedan blåsa på allt vad man har nerför med ett stort eufori-flin över hela ansiktet. Fartvind alltså, i love it!

Mål och planer för framtiden?

Mitt ständiga mål är att bli starkare och snabbare på cykeln. Mer konkret så kommer jag denna säsong satsa på att förbättra min tid på Ironman i Kalmar jämfört med debuten förra året, och då är det framförallt cyklingen jag vill utveckla. Jag tänkte också ställa upp i ett par cykellopp, antagligen blir det Vätternrundan och Kalmar Grand Prix. Just nu cyklar jag på en racer, men jag har börjat leta efter en tempocykel också eftersom det är triathlon som är min huvud-sport. Jag har också relativt nyligen skaffat en mountainbike, för att kunna cykla utomhus året runt, och som otroligt rolig alternativ träning till landsvägscyklingen. Frihetskänslan i att ta sig fram i terräng trots mörker och snö är otrolig! Vi får se om jag i framtiden vågar mig på någon tävling på mountainbike…

Du hittar alla Kristinas inlägg här!