Team Ridegirls

Felicia Israelsson, 14 år, Kävlinge
Instagram: @felicia__israelsson

Hur kommer det sig att du började cykla?

Jag började cykla för ca 3 år sedan för att jag tyckte det såg kul ut när pappa cyklade. Samt att jag tycker det är roligt att vara ute i skogen, så jag testade.

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Mitt bästa cykelminne är när jag kände ett stort framsteg i min cykelteknik våren 2018. Samt när jag kom topp 15 på ungdomsvasan. Även när jag körde SM i Östersund i både XCO och XCE.

Mål och planer för framtiden?

Mina mål 2019 är att komma topp 10 på ungdomsvasan, även att starta SM i både XCO & XCM. Jag satsar även på att komma ut mer på landsvägen, och starta en landsvägstävling. Jag skulle även vilja gå på ett cykelgymnasium.

Felicia Olsson, 13 år, Helsingborg

Instagram: @feliiciaolsson 

Hur kommer det sig att du började cykla?

Jag började cykla när cykelklubben som jag är med i startade ungdomsträningar som då var för ca två år sedan men min pappa cyklar och det var också en anledning till att jag började.

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Mitt bästa cykelminne är nog när jag körde U6 cykeltour 2017, det är en av de roligaste tävlingarna jag någonsin har kört. Detta är också den tävlingen som jag är mest stolt över att jag genomförde.

Mål och planer för framtiden?

Mina mål för framtiden är att någon gång vinna SM i tempo samt komma på pallen i linjeloppet. Jag skulle även vilja göra en start i mountainbike SM någon gång. Ett annat mål är att jag vill komma på pallen i en etapptävling och vinna minst en etapp i den tävlingen. Jag vill också komma ut på fler mountainbike träningar samt träna med fler tjejer i min egen ålder. Jag skulle även vilja gå på ett cykel-gymnasium antingen i Falun eller i Skara. ………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..


Fanny Wennerström Granquist, 15 år, Staffanstorp

Instagram: @fannywennerstromm

Hur kommer det sig att du började cykla?
Jag började för 6 år sedan när min mamma hade köpt en gammal stål-landsvägs cykel som hon skulle börja köra på med sina vänner. Då frågade jag om jag också fick börja cykla, någon vecka senare såg vi en annons om provcykling ifrån Staffanstorps CK.

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Mitt bästa cykelminne är alla gånger jag stått på startlinjen i värmen, kylan eller regnet och allt jag ville göra var att bara få komma ut på banan.

Mål och planer för framtiden?

Mina mål och planer inför framtiden är att så fort jag är klar med gymnasiet vill jag börja cykla mycket internationellt och verkligen komma ut i världen och göra det jag älskar mest. Jag vill även successivt komma ut och träna och tävla mer på mountainbiken.

Rikke Åkesson, 15 år, Hässleholm

Instagram: @rikkeakesson

Hur kommer det sig att du började cykla?

Jag började med cykling när jag var ca 10 år. Efter att ett antal gånger ha sett när mina kusiner cyklade rundor på sina mountainbikes blev jag själv sugen och bestämde mig för att köpa en egen. När första turen i skogen var avklarad var jag helt fast, det är ju så kul med cykling!

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Har många roliga cykelminnen. Allt från alla långrundor som jag har cyklat tillsammans med min storasyster till tävlingar som jag har tävlat. Den häftigaste tävlingen jag har deltagit i är helt klart SM. Det var coolt att se alla bra cyklister och träffa förebilder som Jenny Rissveds. Det var även roligt att själv få ställa upp i tävlingen och mäta mig med de andra tjejerna i min ålder.

Mål och planer för framtiden?

Mina mål för framtiden är att utvecklas som cyklist och bli bättre både tekniskt och uthållighetsmässigt. Jag tänker hålla på med cyklingen så länge jag tycker det är roligt och det hade självklart varit kul bli bland de bästa i Sverige.