Hanna Svensson

Hanna Svensson, Stockholm, 37år.

Instagram: @enheltvanligsvensson

Hur kommer det sig att du började cykla?

Jag började cykla av en ren slump. En tjejkompis frågade mig om jag ville cykla Cykelvasan med henne och jag sa ja direkt! Jag hade ingen cykel, hade aldrig cyklat i cykelkläder eller med spd men älskade utmaningen från start. Jag som aldrig hade tyckt om att cykla skulle helt plötsligt vara med i ett cykellopp. Jag minns när jag var liten och kastade cykeln i diket och gick hem istället. Träningen inför Cykelvasan var startskottet för ett nytt liv för mig.

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Mitt bästa cykelminne är när jag och min tjejkompis tillsammans passerade mållinjen under vår första Cykelvasa. Loppet var en helt underbar resa med toppar och dalar, trevlig stämning men det var riktigt smärtsamt i perioder. Vi höll ihop under hela loppet och peppade varandra in i mål. På målrakan rann tårarna för oss båda. Vi var så trötta och slitna men helt överlyckliga.

Mål och planer för framtiden?

Mitt största mål är att utvecklas inom cykling. Jag har mycket att jobba på och jag ser så fram emot det. Jag vill bli snabbare, starkare, mer teknisk, lära mig cykla i klunga osv och att en dag kanske kalla mig för cyklist. Jag har flera MTB-lopp som mål under 2019 och självklart så vill jag förbättra min tid på Cykelvasan som jag då cyklar för fjärde gången och är mitt stora mål när det kommer till lopp. Jag planerar även att köra ett landsvägslopp i sommar. Det blir i så fall min premiär på landsväg. Men viktigast av allt är att få komma ut på cykeln och bara trampa och njuta av naturen. Medicin för själen!

Du hittar alla Hannas inlägg här!