Emilie Young

Emilie Young, Alunda, 37år.

Instagram: @emberleys

Hur kommer det sig att du började cykla?

Jag började cykla på grund av att flertalet av mina närmaste vänner cyklade mtb och hela tiden pratade om hur kul det var. Jag har alltid älskat att cykla och frihetskänslan det ger men har bara använt cykeln som transportmedel för att ta mig från A till B. I maj 2017 fick jag min första mtb och fastnade direkt trots att jag mestadels körde grusväg. Idag har jag vågat mig in i skogen och startat i några tävlingar i motionsklass.

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Mitt bästa cykelminne hittills är Cykelvasan 2018, det gick inte särskilt fort och jag kraschade rejält med ca tre mil kvar till mål men jag fortsatte och fullföljde loppet. Jag älskade varenda sekund, även kraschen! Hela evenemanget och stämningen runt loppet är fantastisk och någonting jag varmt kan rekommendera alla att prova på någon gång. I år (2019) var det en mycket blåsig och regnig färd mellan Sälen och Mora men trots det längtar jag redan till nästa år.

Mål och planer för framtiden?

Mina mål för säsongen 2020 är att få en regelbundenhet i träningen och hitta en bra balans mellan träning, cykellycka och vardagsliv.

Jag hoppas på att komma ut på lite fler tävlingar och ska jobba järnet på att utvecklas tekniskt och mentalt.

Utöver det är det stora målet för säsongen är att köra Cykelvasan på under fyra timmar, tredje gången gillt säger man ju.

Hoppas du vill följa med på min resa!

Du hittar alla Emilies inlägg här!