Sofia Erhard

Sofia Erhard, Karlstad, 37år.

Instagram: @soapy_bikingviking

Hur kommer det sig att du började cykla?

Jag började cykelträna när jag bodde i Perth, Australien. Mina personliga omständigheter ändrades och jag behövde göra någonting för mig själv. Min nya hobby gjorde inte bara att jag blev vältränad, fick bättre självförtroende utan jag fick även en ny ”familj” med cykelvänner och jag träffade även min pojkvän Rob genom cykling. Det ena ledde till det andra och jag började med skräckblandad förtjusning även att cykeltävla.

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Jag har nästan bara bra minnen från cykling, det är svårt att välja ett minne… 🙂 Det bästa är nog när mitt Perth-lag försvarade vår vinst i elitkategorin i Tour of Margaret River (Australien) i 2016. Tour of Margaret River är det största etapploppet i Western Australia och organisatörerna hade lyckats få dit många världsstjärnor som deltog i andra lag, t.ex. Marianne Vos, Monnieke Tenniglo och Luke Durbridge. Robbie McEwen och Marianne Vos presenterade vinnande lag och det var jättemäktigt.

Mål och planer för framtiden?

Förra året flyttade jag tillbaka till Sverige efter nära 11 år i Perth och hade under året en rad hälsobekymmer som gjorde att jag inte kunde träna på den nivån jag brukade i Perth. Under 2018 vill jag cykla och komma i skaplig form igen. Jag gör gärna några lopp i Norden, eventuellt också Vätternrundan men har inget elitfokus, utan vill cykla för nöjets och träningens skull. Min pojkvän Rob och jag planerar en cykelsemester i Europa under sensommaren och det är någonting jag ser fram emot. Jag har även börjat motionsspringa en hel del, det är ett bra komplement till cyklingen under de kallare årstiderna.

Du hittar alla Sofias inlägg här!