AnnaKarin Larsson

AnnaKarin Larsson, Knutby, 43år.

Instagram: @happyathome

Hur kommer det sig att du  började cykla?

Jag har alltid och älskar fortfarande att vara utomhus och gärna i samband med någon sport eller fritidsaktivitet så jag hade länge haft tankarna på cykling som träningsform. Jag träffade vänner som cyklade racer som övertygade mig att jag skulle älska landsvägscyklingen eller racern. Köpte min första cykel för ett par år sedan och de hade rätt! Jag älskar verkligen att cykla!

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Mitt bästa cykelminne är min allra första tur på min nya racer, minns att det kändes så härligt att få trampa på och njuta av natur, friskluft och träning på en och samma gång. Jag minns att jag log hela rundan och vet att jag fortfarande ler fånigt varje gång jag sätter mig på sadeln.

Mål och planer för framtiden?

Närmsta planerna för framtiden är att slutföra klassikern med att åka Vasaloppet. Genomföra Ironman 70.3 Mallorca och kanske någon av Vätternrundan sträckorna och andra cykellopp under sommaren. Eventuellt starta upp tjejklassikern tillsammans med mina döttrar, skulle vara en sann lycka och ett grymt äventyr att få göra detta tillsammans med dem. Sedan är mina ambitioner att alltid tycka att träningen är positiv, rolig och omväxlade, att tycka om det man gör är en förutsättning för att vilja och att genomföra. Jag vill också stärka kroppen för att hålla mig skadefri och bli en bättre cyklist, ha många trevliga stunder på cykeln och njuta av träningen så väl ensam som med vänner.

Du hittar alla AnnaKarins inlägg här!