Lina Tjäder

Lina Tjäder, Kristianstad, 37år.

Instagram: @linasgoda Blogg: linasgoda

Hur kommer det sig att du började cykla?

Allt började egentligen med att jag skulle göra Tjejklassikern 2012. Stod utan cykel och funderade på om jag skulle ta min gamla damcykel att trampa runt dem 10 milen med. Men det tyckte inte min man. Jag fick en ny mountainbike i födelsedagspresent av min familj. Och då blev jag frälst. Denna cykel tog mig runt dem 10 milen. Och många andra lopp blev det. Jag blev frälst. Så nu står det även en racer i garaget. Så jag cyklar både landsväg och mountainbike. Jag älskar att vara ute i skogen och naturen så cykling passar mig riktigt bra, då man kombinerar friskluft med motion.

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Jag har rätt många egentligen. Men det måste vara när jag cyklade mitt första långlopp i mountainbike. Nya Långa Lugnet 61 km. Tufft och knivig bana. Känslan att inte ge sig, utan fortsätta trots flera kedjehopp, fleratlet vurpor så skulle jag ha den där medaljen. Maken bröt, så jag fick köra det sista av loppet själv. 24 km kvar. Uppför väldigt länge..mjölksyran sprutade ur benen. Men i mål kom jag. Och jag är så stolt att jag inte gav upp. Det fick ta den tiden det tog, eftersom jag inte fick någon punka var det bara och köra på…

Mål och planer för framtiden?

Jag skall 2019 cykla Vätternrundan för 4:e gången. Och i en SUB grupp (SUB 10) med She Rides CK. Har även planerat in många fler mountainbikelopp nästa år. Siljan 100 (16 mil mountainbike) är tanken att jag ska cykla. Eftersom loppen är långa som jag planerar in så krävs mycket rull i benen. Så många träningstimmar väntas. Jag kommer även fortsätta köra min varierande träning som bl.a. styrketräning varje vecka. Jag ska även njuta av långpassen med mina cykelvänner och pausa för en fika. Det ska vara mysigt samtidigt som det ska riva i benen.

Du hittar alla Linas inlägg här!