Sofia Häger

Sofia Häger, Linköping, 26år.

Instagram: @sofiahager Blogg: sofiatri

Hur kommer det sig att du började cykla?

Jag började cykla egentligen av två anledningar. Den första var för att jag fick en långvarig löparskada, då löpning var det jag då främst höll på med vintern/våren 2017, och ville hitta någon annan träningsform. Samt att min dåvarande kollega skulle köra Klassikern och ville få en annan nybörjare att cykla med! Är väldigt glad hon drog ut mig på våra första cykelturer 🙂 

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Min cykelkarriär är ganska kort men mitt bästa minne är nog faktiskt mitt första lilla lopp som två erfarna cyklister (Marie och Anders Lyckstedt) drog med mig på för att testa på klunga och fart. Det var Torken runt 2018 i regnrusk, men jag fick verkligen pusha mig själv, och hade saknat tävlingskänslorna och endorfinerna så länge då. Jag var så lycklig att jag hade lyckats cykla 6.7 mil som då var mitt absolut längsta pass. 

Mål och planer för framtiden?

Jag har nu sadlat om och fokuserar på triathlon vilket jag tycker är så himla kul! Jag körde några kortare tävlingar + en Olympisk distans i somras och har nu målet på Jönköping halvironman i juli 2019. Ett annat mål är Vätternrundan sub-10 med NocOut och sedan kommer jag ha lite andra tävlingar men som inte är i första fokus. 

Du hittar alla Sofias inlägg här!