Natalie Nyberg

Natalie Nyberg, Grums, 23år.

Instagram: @nybergnatalie

Hur kommer det sig att du började cykla?

Mitt cykelintresse kan man säga började på gymmet. Gick på rehabträning för ryggen. Skulle alltid cykla som uppvärmning, för varje gång jag satt på uppvärmningscykeln så ville jag komma längre än jag gjorde förra gången. Tävlade mot mig själv. Fick en hybridcykel att köra ute på. Men jag ville komma längre och vara snabbare. Blev en dag omkörd av en gubbe på en racercykel. Fick för mig att köpa en racer i hopp om att bli snabbare. Det funkade! Våren 2016 testade jag att köra med en klubb, man kommer fortare fram i en klunga insåg jag. Fortsatte cykla med klubben och efter det har det fortsatt och intresset blivit större. Hösten 2017 fick jag låna en MTB, blev fast efter första turen där med.

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Mitt bästa cykelminne är inte ifrån ett lopp eller en vunnen tävling. Det är under sommaren 2018. Fick hjärtmuskelinflammation under våren 2017. Som har gjort att träningen och pulsen inte har fungerat. Men under 2018 blev både kroppen och hjärtat bättre, och jag började få bättre wattsiffror. Under sommaren 2018 nådde jag mitt mål jag hade med ett FTP-test.

Mål och planer för framtiden?

Inga specifika mål. Planerna är att fortsätta utvecklas och få in så bra vinterträning som det går. Få ihop alla timmarna på cykeln. Under säsongen 2019 är målet att våga tävla mer. Våga ställa upp i fler tävlingar och kunna jämföra sig med andra cyklister på högre nivå.

Du hittar alla Natalies inlägg här!