Maria Öhlund

Maria Öhlund, Torslanda, 39år.

Instagram: @maria.ohlund

Hur kommer det sig att du började cykla?

När jag var i 4 års åldern fick jag min första riktiga cykel. Tillsammans med några kompisar började vi cykla upp och ner för trottoarkanter, genom en och annan rabatt och över gräsmattorna, jag har alltid gillat fart och spänning. Cykeln blev också frihet, kunna ta mig till vänner, stranden, affären och stallet. Med en ryktlåda på pakethållaren kunde jag ta mig till stallet innan bussarna börjat gå på helgmorgnarna.

På 90-talet upptäckte jag mountainbiken, jag hade inte längre tiden för hästar men saknade naturen. Min mountainbike cyklades på grusvägar, till affären men även på stigar. Åren gick och jag träffade min blivande man som köpte en mountainbike kort efter vi träffats, den hade dämpare fram och våra turer i skogen var inte alls så kul som trodde. Skulle jag köra samma stigar så behövde jag en ny bättre cykel med dämpare och så blev det. Stigcyklingen har sedan dess blivit vårt största intresse eller egentligen en livsstil. Idag cyklar jag  också enduro, landsväg och gravelbike.

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Jag har många underbara cykelminnen men de som utmärker sig är tillsammans med familj och vänner, när vi är ute på längre turer och upptäcker nya områden. Jag minns en sensommartur som gick förbi en liten sjö där man ofta är helt själv då den ligger lite avsides och lite mer svåråtkomligt. Trevligt sällskap, perfekt väder, cykling, fika och bad – vad mer kan man önska?

Mål och planer för framtiden?

För mig är cyklingen så mycket mer än bara cyklandet i sig. Människorna och gemenskapen är en stor del samt naturupplevelserna. Under 2019 har jag bla börjat bike packa/toura, jag cyklade från Göteborg till Helsingborg och senare från Göteborg till Piteå. Under 2020 vill jag fortsätta se Sverige eller Norge från cykelsadeln.

I Kraftbolagets regi håller jag kurser i MTB teknik och för TREK håller jag guidadeturer under eventnamnet ”Tjejernas kväll på stigen”. Ser verkligen fram emot våren när guidningarna och kurserna startar igen.

Jag har också tagit hjälp i min träning för första gången, jag har ett träningsprogram som är anpassat till mig. Jag påbörjade mitt program under senare delen av 2019 och det skall bli spännande att se vilket resultat det ger.

Du hittar alla Marias inlägg här!