Linda Jansson

Linda Jansson, Ängelholm, 42år.

Instagram: @lindacarolinejansson Twitter: @LindaMisseLiten

Hur kommer det sig att du började cykla? 

Jag halkade egentligen in på ett bananskal. Hade fått springförbud pga av mitt löparknä. Hängde på gymmet med min rehab och lyfte massa vikter, men med 28 grader och sol utanför så fick jag till slut nog av bastuvärmen inomhus. Då jag som många andra gillar att vara ute i friska luften och har för många myror i byxorna kunde jag ju inte sitta still. Min tjejkompis föreslog – Prova cykling. Köpte en hoj och hela den sommaren cyklade jag omkring på min gula racercykel 😊. Första rundan va 3 mil, trodde ju att jag skulle ha lite av min kondis kvar från löpningen. Jodå, kondisen va där men att cykla triggar ju ett gäng andra muskler…gud vad jag va trött. Men som jag cyklade den sommaren. Hann tom byta min gula racerhoj mot en ny. Vintern kom o jag skaffade min första MTB, man kan säga att jag klev på den och har inte sen den dagen klivit av. Nu många många år senare hänger jag fortfarande med min MTB (dock inte samma) och det är där jag har min största passion. Hur underbart är det inte att få var ute i skogen och hoja omkring. Höra vinden susa eller som jag får göra, höra havet brusa när man cyklar, lyx delux 😊. Det är inte egentligen nått väder som stoppar min framfart på mina cyklar. Kan lugnt säga att jag som många andra har cykling som min livsstil och jag gillar det skarpt.

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Oj, svårt…det finns ju många minnen som är det bästa, men jag tror att när jag på Stora Bededag 17 Maj 2018 provade på att köra Bissen MTB på Fyn. Snacka om att jag känner mig sjukt peppad av just det loppet. Ett cykellopp som är en blandning av Cross Country, Långlopp, det jag kallar cykelparkour. Hur många gånger får man chansen att köra inne i ett köpcentrum eller i ett museum? Upp o ner i trappor, gasa max inne i ett bostadsområde. Att anta utmaningen upp för Galjabacken…om jag säger så, man får bita ihopa och verkligen ta i för man vill ju inte behöva gå inför hela publiken. Jag var lyrisk efter målgång minst sagt…så lyrisk att jag fick vara med på film. Givetvis stoltserar Danmark med hygge i världsklass. Anmälan ligger redan inne för 2019.

Mål och planer för framtiden?

Det finns några cuper/lopp som jag redan nu vet att jag ska köra under 2019. Det mesta jag kör är i Danmark, så jag har masters i att åka båt 😂. Men håll i er nu…HotCup 2019, DGI MTB cup 2019, Bissen MTB och Outdoor SydFyn MTB är några av mina grejor för 2019. Jag hoppas att vi kommer att få köra några flera Girls On Trails under 2019 också *håller tummen*. Det kommer många fler lopp jag förmodligen kommer köra. Men dom ovan är dom som jag bestämt på förhand. Sen vet man ju aldrig vad som kan dyka upp, finns så mycket kul.

Det kommer bli resa/resor till Sälen, hur många är inte bestämt…än. Vet ju att det har tillkommit några nya ställen sen jag var där sist i Augusti så det finns nya stigar att utforska. Trysil och Trysil Bike Arena ❤️ kommer att besökas, även där har man skapat nya leder som måste provas. En ny destination som ska utforskas under 2019 är Fyn (Danmark), som har kommit upp som en riktigt schysst cykeldestination. Lite har jag ju fått se och cykla på, men där finns så mycket mer.  Jag tänker mest hur ska jag hinna med allt skoj som finns. Hur många tävlingar och annat cykelskoj kan man klämma in under säsongen?

Jag hoppas att ni vill hänga med mig.. det kommer bli ett roligt 2019.

// Linda 😇

Du hittar alla Lindas inlägg här!