Ella Holmegård

Ella Holmegård, Torslanda, 18år.

Instagram: @ella.holmegard

Hur kommer det sig att du började cykla?

Jag har alltid cyklat sen jag var liten med min familj till och från aktiviteter precis som dom flesta gör. Men det var först efter att min lillasyster började träna MTB med ungdomarna på Mölndals CK som jag ville börja cykla på riktigt också. Jag ville också vara med men fick inte från en början eftersom jag redan hade så många aktiviteter. Efter mycket tjat så fick jag tillslut vara med och sedan dess har jag varit frälst.

Vilket är ditt bästa cykelminne?

Mitt bästa cykelminne, oj det är svårt…har ju så många. Men om jag ska välja något så är det nog mitt första Senior SM Guld, 2017. Jag hade haft en tuff vår med skador och en början på säsongen med mycket smärta, jag och min största supporter, tränare och pappa tog oss ändå till SM som skulle bli den sista tävlingen i min karriär. Målet var att ha roligt, och jag hade SÅ roligt. Anledningen till att detta är mitt bästa minne är nog inte resultatet, utan resan jag gjorde dit och hur roligt jag hade där och då.

Mål och planer för framtiden?

Framtiden består av offseason, vilket betyder många timmar och en del träningsläger. Men innan jag kan börja med det så ska jag få min nyopererade axel att läka. Nästa säsong så står XCE världscupen i fokus, även alla mästerskapen. Målen är att vinna världscupen, försvara min svenskamästartitel och förbättra mina resultat på eventuella EM och VM.

Du hittar alla Ellas inlägg här!